Zweinstein

The Wizarding World

Albus Perkamentus

Hier komt alle informatie over de leraren en leraressen te staan die op Zweinstein werken of gewerkt hebben.

Naam: Albus Perkamentus
Geboortedatum: C.a 1881
Sterfdag: In Juni 1997
Bloedstatus: Half bloed
Moeder: Kendra Perkamentus
Vader: Parcival Perkamentus
Broers en zussen: Desiderius en Ariana Perkamentus
Woonplaats: Eerst in Stee-aan-de-Wee daarna in Goderics eind
Huisdier: Felix een Feniks.
Kleur van zijn ogen: Blauw
Haarkleur: Wit
Uiterlijke kenmerken: Litteken in de vorm van de Londense ondergrondse net boven zijn knie.

Albus Perkamentus heeft zelf als leerling in Griffoendor gezeten. Hij was een uitstekende leerling.
Volgens Griselda Koudstaal, één van de examinators, kon hij dingen met een toverstok die ze nog nooit eerder gezien had.
Albus Perkamentus was vanaf ongeveer 1938 leraar op Zweinstein. Hij gaf het vak: Transfiguratie.
In 1955 werd hij het hoofd van de school. Dat bleef hij tot aan zijn dood in 1997.


 

Minerva Anderling

      

Naam: Minerva Anderling
Geboortedatum: 04-10-1925
Haar: Zwart en gedragen op een knotje
Kleur ogen: Blauw
Kenmerken: Lacht vrij weinig. Ze is streng maar ook heel rechtvaardig
Faunaat-vorm: Kat

Toen Albus Perkamentus schoolhoofd was van Zweinstein, was Minerva Anderling vervangend Schoolhoofd en afdelingshoofd van Griffoendor.
Anderling is degene die elk jaar het sorteren van nieuwe leerlingen in de afdelingen organiseerd. Ze eist volledig respect van al haar leerlingen. Ze is ook dol op Zwerkbal. Ze is vooral begaan met de resultaten van het team van Griffoendor. Ze zorgt er dan ook voor dat Harry Zoeker wordt in het Griffoendor Zwerkbal team. Harry is daarmee de eerste die als eerste jaars mee mag doen met Zwerkbal. Anderling geeft op Zweinstein het vak: Gedaanteverwisseling ofwel Transfiguratie genoemd. Het vak draait om het veranderen van het uiterlijk van voorwerpen, dieren en mensen.

Severus Sneep

     

Naam: Severus Sneep
Geboortedatum: 09-01-1960
Bloedstatus: Half-bloed
Moeder: Ellen Sneep / Prins
Vader: Tobias Sneep
Kindertijd: Schijnt een zeer geweldadige vader te hebben gehad.
Woonplaats: Weverseind
Haarkleur: Zwart
Kleur van zijn ogen: Zwart
Kenmerken: Lange haakneus. Hij heeft het duistere teken op zijn linker onderarm.

Sneep op Zweinstein:

Jaren: 1971 - 1978
Afdeling: Zwadderich
Baan: In 1980 werd hij leraar Toverdranken en Afdelingshoofd van Zwadderich. In 1996 werd hij leraar van Verweer tegen de Zwarte Kunsten.
Toverdrankenlokaal: Donker en koud. Langs de muren stonden allemaal glazen potten met slijmerige stukken van planten of dieren.
Verweer tegen de Zwarte Kunsten lokaal: Donker en met schilderijen van mensen in pijn, met verwondingen of ledenmaten die niet op de goede plaats zitten.

Sneep noemde zichzelf de Halfbloed Prins. Hij vond enkele gevaarlijke spreuken uit die tot de Zwarte Kunsten gerekend kunnen worden.
Op school was hij een buitenbeentje en werd vaak gepest door James Potter en Sirius Zwarts. Die hem ook wel Secretus noemden.
Sirius Zwarts zorgde ervoor dat Sneep bijna oog in oog kwam te staan met Remus Lupos die op dat moment een Weerwolf was. James Potter redde toen het leven van Sneep.
Wat Sneep later de aanleiding gaf Harry's leven te redden, zodat hij in gedachte James Potter weer rustig kon haten, voor zijn gevoel stonden ze dan weer gelijk.

Als Toverdranken en Verweer tegen de Zwarte Kunsten leraar was hij streng en trok hij vooral zijn eigen afdeling voor. Hij genoot er ook van als hij weer eens punten kon aftrekken van Griffoendor.
In 1997 doodde hij Perkamentus. Hij had met de moeder van Draco, Narcissa, in bijzijn van Bellatrix van Detta een onbreekbare Eed afgenomen. Zodat hij Draco moest beschermen en de taak van Draco moest overnemen als Draco die zelf niet kon vervullen. Hij vluchte nadat hij Perkamentus had gedood, samen met Draco het kasteel uit en zei op het laatste nog tegen Harry dat die nu eindelijk eens Occlumentie moest leren. Daarna verdwijnselde hij.

(Verdere informatie volgt nog als iedereen het zevende boek heeft gelezen)

Create a Free Website